Seniornett Horten - Horten Seniornett


Velferdsteknologi


Forhåndsomtale:  

Seniornett Horten inviterer til høstens første temamøte om Velferdsteknologi og bruken i hverdagen for eldre

Denne gangen holdes møtet i høgskolens lokaler på Bakkenteigen. Det gir oss anledning til både å få en omvisning av tilgjengelig teknologi på Innovatoriet og kombinere dette med et innlegg fra Horten kommunes helsesjef – Hvordan vil kommunen utnytte denne teknologien.

Alle pensjonister ønsker seg en alderdom der de kan være friske, aktive og leve i sine tilvendte, trygge omgivelser. Selvsagt vet vi alle, innerst inne, at utfordringene til tider kan stå i kø, men vi lever i det lengste i håpet og skyver mange problemer foran oss.

Det store spørsmålet er likevel – hvordan kan jeg greie meg selv så lenge som mulig uten å falle andre til belastning. Få ønsker frivillig å flytte hjemmefra så lenge man kan klare seg selv. «Jeg trives best hjemme». Vi forventer selvsagt at samfunnet skal legger til rette for hjelp til de som virkelig trenger det. 

omega replica Mange er blitt skremt av den såkalte Eldrebølgen.  Er det slik at det blir stadig vanskeligere å få hjelp hvis jeg trenger det. Er det grunn til pessimisme? Som så mange ganger før hjelper teknologien oss og gjør at vi etter hvert fått et mer optimistisk syn på fremtiden. Vårt postulat er derfor: Hvis vi legger til rette for  top cheap fake Cartier watches online det, vil den såkalte eldrebølgen ikke føre til sammenbrudd i helse- og sosialsektoren.

Seniornett Horten våger derfor den påstanden at de fleste både nå og fremover kan se alderdommen om ikke lyst så lysere i møte. En ny gren kalt velferds-teknologi skyter fart. Det er en blanding av elektronikk, datateknologi og praktiske løsninger etc. som hjelper oss i hverdagen. Her noen eksempler:

Dette må bare bli en bitte liten smakebit på et utviklingsområde som rask skyter fart.

Seniornett Horten har derfor den 15. september igjen invitert helsesjef Stein Evensen som orienterer om bruk av teknologien i kommunale tjenester, status og framtidstanker. En omvisning på Innovativet, høgskolens laboratorium for velferdsteknologi ved Torill Lønningdal vil gi oss en god bakgrunn for  top replica watches sale EU den etterfølgende debatten.  Vi utfordrer igjen: Hvordan har kommunen tenkt å utnytte denne teknologien?

Vel møtt den den 15. september på Høgskolen i Vestfold.

Bjørn Jakobsen, styreleder