Seniornett Horten - Horten Seniornett


Jeg vi bo hjemme så lenge jeg kan

 Forhåndsomtale  til møtet om Velferdsteknologi den 22. oktober 2015.

Alle pensjonister ønsker seg en alderdom der de kan være friske, aktive og leve i sine tilvendte, trygge omgivelser. Selvsagt vet vi alle, innerst inne, at  1:1 replica Swiss watches utfordringene til tider kan stå i kø, men vi lever i det lengste i håpet og skyver mange problemer foran oss

Det store spørsmålet er likevel – hvordan kan jeg greie meg selv så lenge som mulig uten å falle andre til belastning. Få ønsker frivillig å flytte hjemmefra så lenge man kan klare seg selv. «Jeg trives best hjemme». Selvsagt skal samfunnet legge til rette for hjelp til de som virkelig trenger det. 


Vi har imidlertid etter hvert fått et mer optimistisk syn på fremtiden. Vårt postulat er: Hvis vi legger til rette for det, vil den såkalte eldrebølgen ikke føre til sammenbrudd i helse- og sosialsektoren.

Som så ofte før i menneskenes historie kommer teknologien oss til unnsetning. Vi våger derfor den påstanden at de fleste både nå og fremover kan se alderdommen om ikke lyst så lysere i møte. En ny gren kalt velfersteknologi skyter fart. Det er en blanding av elektronikk, datateknologi og praktiske løsninger etc. som hjelper oss i hverdagen. Her noen eksempler: www.taywatches.com

Dette må bare bli en bitte liten smakebit på et utviklingsområde som rask skyter fart.

Seniornett Horten har derfor den 22. oktober igjen invitert Joop Cuppen fra Seniornett Norge som også tidligere med stort hell har gitt oss en introduksjon i situasjonen innen velferdsteknologi. Vi har  cheap fake watches Harry Winston også invitert en sentral person i helse- og sosialsektoren fra Horten kommune. Vi utfordrer: Hvordan har kommunen tenkt å utnytte denne teknologien?

Vel møtt den 22. oktober på Aktivitetssenteret i Horten.

Bjørn Jakobsen, styreleder