Seniornett Horten - Horten Seniornett


Omtale av kursene


 

        KURSBESKRIVELSER        

Grunnkurs 1

Dette kurset bør alle elevene ta først og er ment for de som ikke har noen eller lite forhåndskunnskaper. Her tar vi for oss PC / tastatur / skjerm, øver på bruk av mus,  lærer litt om e-post og internett og litt tekstbehandling.  Kurset tilpasses elevenes behov og interesser

Best Replica Watches

Grunnkurs 2

Beregnet på elever med noe forhåndskunnskaper. E-post og internett står sentralt, men kurset åpner for informasjon om Office-pakken og andre interesseområder.
 
 
Videregående tekstbehandling   

er for de som er spesielt interessert i tekstproduksjon og redigering av dokumenter. Kurset forutsetter replica breitling black bird uk kjøp av Office-pakken.  Word er her det sentrale programmet. Innsetting av bilder / utklipp / Wordart, redigering av dokumenter etc. etc. Også her er det mulig å tilpasse innholdet til elevenes behov. 

 
Internett og E-post

Hva er Internett? Søke effektivt og sikkert. Nedlasting av nyttige programmer. Sette opp og bruke e-post, webmail, betale regninger etc. Dette kurset vil i sin nåværende for utgå og inngå i Grunnkurs 2.


Grunnleggende billedbehandling

Innlasting av bilder fra kamera og andre kilder, organisere bildene i mapper og tekste dem, fotomontasje. Sende bilder med E-post, laste ned og bruke Picasa og introduksjon til mer avanserte Program enn Picasa

 

Videregående billedbehandling

 Det er ofte behov for å bearbeide digitale replica watches UK bilder. Gjøre bildene lyserer, ta utsnitt, etc etc. Mange av oss sitter også på gamle bilder der vi ønsker å kopiere, fjerne riper etc. Kurset bygger på billedbehandlingsprogrammet Photofiltre 7.som kan lastes ned gratis på nettet.  


Excel regneark

Excel 2007 / 2010/2013, til bruk i kalkyler og enkle regnskap for foreninger o.l. Excell er et nyttig hjelpemiddel både i behandling av tall, men også til avanserte teksttabeller, for eksempel medlemslister og lignende.
 
Slektsgranskning

Hvordan finne dine aner og bruke tilgjengelige systemer for å lagre/organisere egne data og slektsbilder og skrive ut fullstendige slektstrær, etc. Kurset har som mål å lære elevene å søke i de ulike digitale databasene. Vi forutsetter at de har eget program som tar vare på opplysningene.  
 
Power Point presentasjonsprogram

Lag flotte presentasjoner som følge til ditt foredrag..
 
Vedlikehold av egen bærbar PC.

Her lærer du hvordan du kan sikre utstyr og data. Dersom systemet havarerer har du dataene dine intakt og kan legge dem inn igjen f. eks i en ny pc.  

 

Nettbrett

Et 6 timers kurs fordelt over 3 uker i brukk av nettbrett. Elevene må oppgi type ved søknad om kurs.

 

Smarttelefoner

Smarttelefoner er nært beslektet med nettbrett og et hjelpemiddel som får stadig større anvendelse. Vi tilbyr 6 timers kurs fordelt over 3 uker. Oppgi type telefon når du søker.

 

Bruk av offentlige sider

Offentlige etater i både stat og kommune tilbyr et økende antall tjenester ved bruk av internett. Kurset lærer litt om sikker innlogging og bruk av de viktigste sidene.


    

 

fake watches uk